Soorten opvang - Het Postkantoor Kinderdagverblijf biedt veilige, vertrouwde en uitdagende kinderopvang (KDV) en buitenschoolse opvang (BSO en VSO) aan kinderen van 0 - 12 jaar in Voorschoten.

Soorten opvang

Dagverblijf Baby- en Peutergroepen
Binnen Het Postkantoor kunt u uw baby of peuter laten opvangen op vaste dagen. Het Postkantoor heeft 3 verticale groepen in de leeftijd 0 t/m 4 jaar. Wij werken met vaste gezichten per groep met als uitzondering de vakantiedagen. Het beleidsplan van de dagopvang vindt bij het kopje Kwaliteit en beleid.

Buitenschoolse opvang
In de BSO groepen worden kinderen na schooltijd en/of in de schoolvakanties opgevangen in de leeftijdscategorie van 4 tot en met 6 jaar, en in de leeftijd 7 tot 12 jaar. 

Bij onze BSO groepen kunnen verschillende contracten worden afgenomen, zoals BSO inclusief vakantieopvang en BSO exclusief vakantieopvang. Verder zijn er mogelijkheden voor flexibele opvang, zie hiernaast bij het kopje Flexibele opvang. Het beleidsplan van onze buitenschoolse opvang vindt u bij Kwaliteit en beleid.  

Kinderen worden vanaf de dagopvang niet automatisch doorgeplaatst naar de BSO. Indien u hier gebruik van wilt maken ontvangen wij hier graag een aanmelding via de website voor, waarna wij in overleg met u gaan kijken naar de mogelijkheden.

Voorschoolse opvang:
Bij Het Postkantoor bieden wij Voorschoolse opvang aan voor de kinderen van onze Buitenschoolse opvang. Ze worden opgevangen in de buitenschoolse opvang groep van 07.30 uur totdat ze door ons naar school worden gebracht.

lekker spelen

 

Flexibele opvang
Binnen het Postkantoor bieden wij opvang aan op de bestaande groepen. Hieronder leest u onze spelregels hiervoor. Flexibele opvang houdt in dat u vantevoren aangeeft wanneer u opvang nodig hebt en voor hoeveel uur. U betaalt hiervoor een speciale uurprijs en u betaalt alleen wat u afneemt c.q. doorgeeft. Wij factureren de uren achteraf.

Wij hanteren hierbij wel een aantal regels:

  • De aanvraag kan ten allen tijde worden ingediend, ook voor in de toekomst;
  • De aanvraag dient via de ouder login te worden ingediend, deze is toegankelijk via onze website. Hoe eerder de dagen en tijden worden doorgegeven, hoe meer kans er bestaat dat we uw kind ook daadwerkelijk kunnen plaatsen. Als de groep vol is, kan uw kind niet geplaatst worden;
  • Kinderen kunnen geplaatst worden binnen de openingstijden van de opvang met een minimum van 4 aaneengesloten uren per dag voor de dagopvang en 1,5 uur voor de buitenschoolse opvang.
  • Er dient minimaal 16 uur opvang per maand voor de dagopvang en minimaal 6 uur opvang voor de buitenschoolse opvang worden afgenomen.
  • Ziekte dagen kunnen bij flexibele opvang niet worden geruild.
  • Bij Het Postkantoor kunt u tot 48 uur voor de aangevraagde data kosteloos annuleren.
  • Wij rekenen met blokken van een kwartier afgerond naar boven.
  • Komt u te laat, dan wordt de extra tijd in rekening gebracht.

 

 

Kinderdagverblijf
Het Postkantoor
Voorstraat 21
2251 BL Voorschoten
T: 071 - 8200 266

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 Inschrijven 

 

 Ouderlogin